5 vitamine si minerale cu un rol esential pentru sanatate

Vitaminele si mineralele au un rol esential asupra starii de sanatate. Multi specialisti recomanda consumul acestor elemente atat de importante. Inainte de a lua in calcul consumul acestor vitamine si minerale, este foarte important sa luati in calcul vizita la un medic. In cazul in care veti face acest lucru, veti primi informatii importante despre vitaminele si mineralele necesare in organismul dumneavoastra. In aceste conditii veti avea ocazia de a lua deciziile potrivite in ceea ce priveste achizitionarea si consumul vitaminelor si a mineralelor.

vitamins-26622__340Exista cateva vitamine si minerale foarte importante pentru imbunatatirea starii de sanatate, iar acestea se pot regasi si sub forma de capsule. De asemenea, puteti aduce in organismul dumneavoastra necesarul de vitamine si minerale, printr-o alimentatie sanatoasa si echilibrata. Cele 5 vitamine si minerale cu un rol esential pentru sanatate pe care le-am selectat in acest articol sunt:

  • Vitamina D, este considerata cea mai importanta si se spune ca persoanele ce iau zilnic supliment cu aceasta vitamina traiesc mai mult. Acest lucru a fost dovedit in cadrul unor studii realizate in anul 2008 si in 2013. Pe de alta parte, vitamina D este foarte importanta deoarece reduce riscul de fracturi, intareste oasele, iar in cazul copiilor poate reduce foarte mult riscul imbolnavirilor.
  • Si probioticele sunt foarte importante mai ales in cazul persoanelor ce consuma antibiotice. Aceste suplimente alimentare pot contribui foarte mult la imbunatatirea starii de sanatate. Despre probiotice, putem spune a sunt bacterii vii ce traiesc in organismul nostru, fiind foarte utile pentru digestie si pentru sistemul imunitar. Aceste suplimente, trebuie luate in timpul unui tratament cu antibiotice. In cazul in care acest lucru se va intampla, atunci se va reduce riscul aparitiei unor probleme intestinale, precum diareea. Aceste capsule, trebuie consumate doar la nevoie, nu in fiecare zi.
  • Zincul reprezinta un mineral foarte important ce poate preveni racelile. Acest lucru se intampla prin scaderea inmultirii rinovirusilor, ce provoaca aceasta boala. In cazu unor imbolnaviri, zincul poate reduce foarte mult durata racelii, fiind foarte important si eficient in comparatie cu vitamina C, despre care s-a dovedit ca are un efect mai lent in tratarea racelii.
  • Niacina sau vitamina B3 este recomandata pentru mai multe afectiuni, insa dupa unele cercetari in acest domeniu, putem spune ca a fost dovedita eficienta in cazul bolilor de inima. In cazul in care veti consuma aceasta vitamina, atunci veti reduce riscurile atacului de cord.
  • Usturoiul este foarte important pentru sanatatea dumneavoastra si se poate regasi sub forma concentrata, in capsule. Are un rol foarte important in ceea ce priveste tratarea hipertensiunii arteriale. Aceste capsule sunt ideale si pentru a preveni cancerul, insa rezultatele nu sunt inca clare in acest domeniu.

Acestea sunt cele 5 vitamine si minerale cu un rol esential pentru sanatate si este indicat sa luati in calcul consumul lor in cazul in care veti dori sa va bucurati mereu de o stare de sanatate ideala. Specialistii recomanda consumul vitaminelor si a mineralelor, deoarece rolul acestora asupra starii de sanatate este unul foarte important. Intrand pe http://www.calivita-tanase.ro/ veti gasi informatii complete despre aceste vitamine si minerale. De asemenea pe acest site veti avea ocazia de a gasi si optiuni ideale in ceea ce priveste achizitionarea vitaminelor si mineralelor ideale pentru sanatate. Nu trebuie sa ratati ocazia de a avea grija mereu de sanatatea dumneavoastra, iar prin consumul unor vitamine si minerale potrivite, veti avea parte de beneficii multiple.

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *