Avantajele alegerii unui trusou handmade pentru botez

Produsele handmade au capatat o mare amploare un ultimii ani, datorita faptului ca sunt unice si sunt realizate in functie de preferintele clientilor.

Tot mai multe persoane sunt atrase de conceptul handmade, fiind sigure ca produsele sunt create manual, cu mare atentie la fiecare detaliu.

Acelasi principiu se aplica si in cadrul trusourilor pentru botez, cand nasii isi doresc ca toate produsele din set sa aiba o calitate foarte buna.

Trusoul nu doar ca are un rol simbolic, ci trebuie sa fie si functional, pentru a putea fi folosit cu usurinta in cadrul slujbei de botez.

Trusoul handmade pentru botez se va personaliza cu numele si data in care are loc ceremonia, devenind o amintire foarte placuta, peste ani.

Imediat dupa ce are loc slujba, bebelusul va fi imbracat in hainele alese de catre nasa, deci trebuie sa se acorde atentie atat la dimensiuni, cat si la materiale. Hainele trebuie sa se potriveasca celui mic, sa nu fie prea mici sau prea mari. Aceste aspecte se discuta in prealabil cu mama copilului, pentru a fi siguri ca trusoul contine doar produsele potrivite.

Tinuta pentru botez trebuie sa fie una potrivita, deoarece vorbim de un eveniment cu o mare insemnatate. Se opteaza pentru haine elegante, pentru ca bebelusul este in centrul atentiei, facandu-i-se si multe fotografii.

Orice copil este o binecuvantare in viata unei familii, fiind un motiv de bucurie. Botezul este prima petrecere la care ia parte si cel mic, deci totul trebuie sa decurga cat mai bine.

Culorile alese pentru imbracamintea celui mic trebuie sa fie cat mai vesele, deci vorbim de nuante de roz pal, albastru deschis, crem sau galben. De evitat ar fi negrul, fiind mult prea sobru pentru copii.

Pe langa hainute, un rol important joaca si lumanarea, ce simbolizeaza lumina Mantuitorului ce il insoteste pe copil pe drumul crestinatatii.

Lumanarea este aprinsa inca de la inceputul ceremoniei, de catre preot, iar ea se va mentine aprinsa pe intreg parcursul slujbei. Poate fi de diferite dimensiuni, iar in ceea ce priveste estetica, se opteaza pentru flori naturale sau decoratiuni lucrate manual.

In orice trusou se va regasi si o sticluta pentru mir, deoarece preotul sfinteste untdelemnul si apoi il unge pe cel mic, iar noul crestin devine astfel “un uns al Lui Dumnezeu”.

De regula, vom avea nevoie si de o cutiuta de par, unde se pune o suvita a copilului. Preotul este cel care va taia parul, in numele Sfintei Treimi.

Ritualul acesta are o simbolistica, reprezentant intrarea trupului in Biserica. Nu se omite nici o datina, deoarece se spune ca poate aduce ghinion.

Daca bebelusul ce urmeaza sa fie botezat este fetita, atunci nasii trebuie sa ii cumpere si o pereche de cercei celei mici.

Avand in vedere cele spuse, in Romania, datina botezului este deosebit de importanta in viata oricarui crestin. Pentru a ne asigura ca acest eveniment este de neuitat, trebuie sa se acorde o importanta deosebita fiecarui detaliu, inclusiv trusoului handmade de botez. Trusoul de botez simbolizeaza primul dar oferit de catre nasi, de aceea, trebuie sa fie complet si calitativ.

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *