Cele mai linistite nopti sunt vegheate de sisteme antiincendiu

De cate ori ati adormit linistit stiind ca toti cei din casa sunt in regula, ca locuinta dumneavoastra era in perfecta siguranta si ca nimic rau nu s-ar putea intampla? Probabil de mai putine ori decat v-ati fi dorit de fapt, nu-I asa?

Grijile constante pe care le avem in legatura cu familia si caminul nostru nu ne lasa de foarte multe ori sa dormim linistiti. Riscul de a se intampla ceva nefericit a ajuns sa fie atat de mare in societatea in care traim incat de multe ori somnul linistit este mai mult un lux decat o normalitate.

De la incendiile nocturne, la jafuri si inundatii, toate sunt riscuri reale pentru multi dintre noi, din simplul fapt ca am vazut ca s-au intamplat si altora. Desigur, partea optimista din noi ne spune deseori ca „asa ceva nu mi se poate intampla si mie”, si poat ede cele mai multe ori nici nu ni se intampla, dar sunteti gata sa ricati integritatea casei si familiei voastre bazandu-va doar pe noroc?

Din fericire tehnologia zilelor noastre a venit cu solutii optime pentru siguranta  si linistea noastra. Ca sa nu ne mai temem de cei care ar atenta la bunurile noastre, s-au inventat sistemele de alarma care se declanseaza la cea mai mica miscare cu ajutorul senzorilor de miscare. Ca sa se risipeasca temerile noastre legate de inundatii si infiltratii de apa s-au inventat sisteme pluviale, sisteme de hidroizolatii, iar pentru ca nu ne mai fi frica de incendii si intoxicatii cu fum s-au inventat detectoarele de fum si sistemele antiincendiu.

E drept, pretul pentru linistea noastra nu este accesibil tuturor, dar pentru cei dintre noi pentru care integritatea si siguranta sunt importanta, exista tot felul de oferte ce fac din sisteme antiincendiu, un accesoriu important pentru casa noastra.

Pe piata se pot gasi de la cele mai simple detectoare de fum care se declanseaza aunci cand particulele de fum ajung in proximitatea lor, pana la cele mai complexe sisteme antiincendiu.

Acestea pot fi conectate la un sistem de conducte ce se pot activa atunci cand sistemul le declanseaza. In felul acesta incendiul este tinut sub control pana la venirea pompierilor.

In magazinele de specialitate mai gasim si sisteme antiincendiu care se declanseaza la nivel sonor si apeleaza serviciul de urgenta cand detecteaza flacari, mai repede decat am putea sa sunam noi la pompieri.

Tehnologia tine cu noi din acest punct de vedere, iar asta nu poate decat sa ne multumeasca si sa ne ajute sa dormim mai linistiti in fiecare noapte, stiind ca tehnologia vegheaza la bunastarea noastra fizica si materiala.

Desigur, unele sisteme pot fi instalate si de catre noi, personal, dar sistemele mai complexe au nevoie de un profesionist care sa seteze parametri corect pentru ca sistemul sa functioneze cat mai bine. De cele mai multe ori veti gasi acesti profesionisti chiar la magazinul de unde veti achizitona sistemele de alarma sau de incendiu. Iar partea buna este ca exista pe piata si magazine care ofera instalarea gratuita.

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *