Cum sa ai grija de geamuri termopan si de usi

Este important sa cititi si sa intelegeti garantia producatorului dvs. pentru ferestre instalate in conformitate cu instructiunile producatorului pentru cea mai buna performanta.

Consultati-va cu instructiuni specifice producatorului, mai ales inainte de a utiliza produse de curatare sau solventi potential abrazivi sau caustici. Folosindu-ma de cei de la Asplast, de pe Bd Camil Ressu, nr 8, sector 3, am reusit sa imi pastrez ferestrele in stare perfecta si arata ca noi, chiar si acum, la doi ani dupa instalare.

In general, atunci cand curatati sticla, este o idee buna sa utilizati un aspirator de sticla pe baza de otet sau detergent de vase usor si apa cu o carpa sau un produs din hartie moale, fara scame. Se poate utiliza cu atentie si un burete pentru a se usca.

Solventii de curatare petrolieri nu ar trebui sa fie folositi, deoarece acestea pot deteriora sticla si slabi sigiliul dintre sticla si cadru.

Foliile aplicate trebuie sa fie adaugate numai cu aprobarea producatorului de ferestre, usi. Adaugarea de produse pot anula garantia originala de producator sau poate altera performanta produsului.

Curatati cu grija suprafetele cadrului folosind produsele redomandate de catre producator. Daca locuiesti intr-o zona cu apa sarata sau acida, este o idee buna sa indepartezi praful cu furtunul de pe exteriorul ferestrelor si usilor de mai multe ori pe an. Utilizarea unei lame de ras, din otel, carpe de lana, cutit sau material abraziv poate deteriora fereastra.

vopsiVerifica etansarea, tocurile si tamplaria si inlocuiti-le pe cele rupte, uzate sau defecte. Componentele slabe pot reduce securitatea sau eficienta energetica.

Alege ferestre, usi si luminatoare proiectate si testate riguros pentru aer, apa, intrari stricte structurale, si standarde de performanta termica.  Cauta eticheta pentru a verifica aceasta testare si certificare.

Ingrijirea sticlei astazi este mai importanta ca niciodata. Izolatoare, low-e sau cu sticla reflectorizanta de caldura, toate  necesita o buna intretinere pentru a asigura cea mai buna performanta pe durata de viata a produslui.

Nu utiliza niciodata o lama de ras, chit, cutit, lana sau otel, materiale abrazive sau ceva care ar putea zgaria suprafata de stica.

Nu utiliza niciodata pentru spalat vreun aparat sub presiune sau de inalta presiune cu pulverizator de  ferestre, usi sau luminatoare pentru ca acest lucru poate disloca sigilii si garnituri si componente ale cadrului.

Curate sticla cu un aspirator pe baza de otet – sau un amestec usor

sapun sau detergent si apa. Se clateste complet cu apa, apoi se sterge cu o carpa moale sau un burete pentru a ajuta la evitarea petelor de apa. Testati intotdeauna inainte puterea de curatare intr-o zona mai ferita de ochii lumii.

Evita spalarea sticlei in lumina directa a soarelui pentru a reduce dungile de pe

sticla.

Evita produsele de curatare pe baza de petrol sau caustice abrazive, deoarece

acestea pot provoca daune permanente pe tamplarie sau de sticla.

Cand vopsim, culoaram sau finisam cerceveaua sau cadrul component, adiacent sticlei, suprafetele neutilizate trebuie mascate. Se recomanda banda pe geam pentru a-l proteja de stropi sau pur si simplu harite lipita pe sticla pentru a preveni murdarirea permanenta a sticlei.

Retine ca daca iti doresti ferestre cu geamuri termopan stralucitoare, trebuie sa ai grija de ele, la fel cum ai grija de tot ceea ce iubesti pe lumea asta. Trebuie sa investesti timp, pentru ca rezultatul sa e bucure pe tine, dar si pe familia ta.

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *