O agentie SEO cu experienta va poate schimba evolutia site-ului

Orice afacere are nevoie de promovare pentru a-si atrage clientii, pentru a se face remarcata, in special intr-un mediu in care concurenta este una foarte ridicata. Acelasi principiu se aplica si atunci cand decidem sa realizam un site web, prin care vrem sa atragem vizitatori, care sa ne cunoasca afacerea, sau pe noi ca antreprenori, sau persoane publice, si vrem ca prin intermediul lui sa generam venituri, de ce natura ar fi ele. Crearea unui site, desi un proces potential complex, cu multe provocari, reprezinta doar primul pas, si acesta ar trebui facut obligatoriu avand in minte necesitatile unei optimizari pentru motoarele de cautare, si nu numai.

Sunt foarte multi factori care concura la succesul sau insuccesul unui site, a unei promovari eficiente, si aceste lucruri sunt foarte greu de cunoscut de catre o singura persoana, mai ales cand aceasta are de fapt alt domeniu de activitate pe care trebuie sa il stapaneasca si sa il controleze. De aceea este bine sa apelam, asa cum se intampla si in alte cazuri, la specialisti carora sa le externalizam aceste servicii. Chiar si firmele care sunt pe piata, nu toate dintre ele cunosc foarte bine toate chichitele si noutatile si tehnicile din aceste domenii, si atunci sfatul meu este sa analizati si sa selectati cu atentie cu cine vreti sa colaborati.

Pana la urma, se poate observa din felul in care abordeaza aceste lucruri, din seriozitatea si celeritatea cu care raspund si actioneaza, oamenii pe care ii au. Avantajele unei firme, fie si ea mai mica, este ca poate avea cate o persoana, cel putin, care sa acopere fiecare arie de interes in ceea ce inseamna realizarea si promovarea unui site. Atunci cand oricare dintre noi ne ocupam doar de anumite lucruri, si incercam sa le facem cat mai bine, si sa cladim pe experienta castigata cu fiecare proiect realizat, eficienta noastra, rezultatele obtinute vor fi cu mult peste ceea ce am putea realiza daca o singura persoana ar incerca sa le faca pe toate.

La fel este si aici, o persoana care se ocupa de realizarea unui site nu ar trebui sa se preocupe de realizarea continutului, sau de branding, sau de partea de design, promovare. Fiecare arie isi are provocarile sale, tehnicile, uneltele sale, informatii necesare a fi asimilate, iar atunci cand va decideti asupra agentiei SEO pe care sa o angajati pentru proiectul Dvs. va trebui sa va asigurati ca dispun de specialisti care sa vina cu solutii bazate pe experienta pentru fiecare sector in parte.

Expertii agentiei vor avea o lista lunga de implementari pe care sa le faca pentru a face un site de succes, dar ca principii generale ce trebuie urmate sunt cateva care se evidentiaza. Un site trebuie sa fie construit pornind de la analiza publicului tinta, a ceea ce isi doreste acesta, a profilului utilizatorului site-ului. Un site care este functional, se incarca rapid, are continut adecvat, relevant, actualizat atunci cand este nevoie, este accesibil de pe orice dispozitiv, nu numai desktop, va fi un site atractiv pentru vizitatori. Dar nu doar pentru ei, ci si pentru motoarele de cautare, pentru ca ele au algorimti complecsi dupa care isi realizeaza clasamentele, ordonarea pe pagina a rezultatelor, pentru a furniza persoanelor care efectueaza acele cautari cele mai potrivite site-uri.

Desi, dupa cum spuneam, anumite principii vor ramane valabile intotdeauna cand vine vorba de un site de succes, cu o optimizare buna, in decursul timpului au existat nenumarate schimbari in ceea ce priveste acesti algoritmi de clasare a rezultatelor, dezvoltati de catre companii precum Google tocmai pentru a avea cele mai relevante rezultate, dar si pentru a preveni anumite practici neconforme, care incearca sa pacaleasca sistemul Recomandarea mea este ca in nici un caz sa nu acceptati sa implementati anumite masuri care nu sunt conforme cu cerintele si ghidurile acestor motoare, daca cumva va sunt propuse de catre firma cu care lucrati.

Ele nu merita, in final vor fi in detrimentul Dvs si veti avea mult de pierdut. Dar si daca ele au fost agreate acum o vreme, cu timpul, odata cu schimbarile survenite ele daca sunt in continuare utilizate pot aduce pierderi pozitiei siteului de ranking, si este bine sa fie eliminate cat mai rapid, si tot ce inseamna optimizare pentru motoarele de cautare sa urmeze cele mai noi standarde si cerinte in domeniu. Orice agentie SEO cu experienta in domeniu si care stie ce face va insista foarte mult pe crearea de continut relevant, de calitate, care sa contina cuvintele cheie potrivite, care sa atraga vizitatorii dar sa ofere si motoarelor de cautare cand analizeaza site-ul indicii despre relevanta lui.

O promovare de calitatate, solida a site-ului nu are cum in general sa aduca rezultate imediate, multi vizitatori, cu eventuale exceptii. O firma serioasa nici nu va va propune acest lucru. In realitate, rezultatele adevarate vor aparea in cateva luni, poate chiar un an, dar ele vor fi cu efect pe termen lung, si un lucru bine facut de la inceput va fi mult mai usor de intretinut si de crescut ulterior. Exista si metode eficiente de atrage pe termen scurt, un numar de utilizatori, care sa constituie un nucleu, de exemplu cand avem un site nou. Printre acestea regasim  postarea de anunturi pe Google, care sa fie plasate pe diferite site-uri, si nu numai, sau folosirea paginilor de social media, dar si de promovare traditionala. Toate pot aduce in felul lor vizitatori, care mai departe sa revina sau sa recomande si altora site-ul, produsele sau serviciile. Dar, daca este facut bine, marketingul online, mai ales bazat pe content marketing cu siguranta isi va arata eficacitatea, si va genera un numar mare de vizitatori relevanti, care chiar sa vrea sa acceseze ceea ce aveti de oferit.

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *