Caracteristicile scaunelor auto isofix pentru copii

Dupa cum bine stim, nu putem sa transportam un copil cu masina fara ca acesta sa fie pus intr-un scaun auto special pentru el.

Desi ofertele sunt foarte variate, atat din punct de vedere estetic, cat si al functionalitatii, este bine sa tinem cont de cateva criterii de alegere.

In ceea ce priveste instalarea in masina, sunt importante doua elemente: pozitia efectiva, precum si modul de fixare.

Prinderea scaunului pentru copil se poate face fie cu centura de siguranta a masinii, fie prin sistemul de prindere Isofix.

Sistemul Isofix are un element suplimentar de prindere, fie spre portbagaj, fie prin existenta unui picior ce se sprijina de podeaua autovehiculului.

Scaunele auto Isofix pentru copii sunt considerate a fi cele mai sigure cand vine vorba de protejarea acestora in cazul unui accident rutier.

Legislatia din Romania prevede ca toti copiii ce au varsta pana intr-un an sa fie asezati in masina cu spatele fata de directia de deplasare.

Principalul aspect de care tinem cont atunci cand achizitionam scaunul ramane categoria de varsta pentru care este indicat. Exista mai multe grupe, mai exact grupa 0, 1, 2, 3.

Grupa 0 cuprinde scaunele ce se vor folosi pana la greutatea de 10 kg, fiind folosite pentru nou-nascuti.

Grupa 1 se utilizeaza pentru copiii cu o greutate cuprinsa intre 10 si 18 kg, iar scaunele auto de acest tip sunt prevazute cu un sistem de prindere in 5 puncte, care se poate regla.

Urmatoarele grupe, mai exact, 2 si 3, sunt destinate copiilor de 15-25 kg, respectiv celor de 22-36 kg. Scaunele incluse in aceste categorii sunt fixate folosind centurile de siguranta.

Nu putem sa luam un singur scaun si pe acela sa il folosim pe o perioada foarte mare de timp, deoarece micutii sunt intr-o continua dezvoltare.

Un scaun prea mic nu face decat sa il incomodeze pe copil, iar coloana vertebrala a acestuia are de suferit, deoarece pozitia in care sta este una incorecta.

Scaunele auto Isofix pentru copii au fost supuse unor teste complexe, prin care le-au fost verificate mai multe elemente, de la siguranta in caz de impact, pana la confort si ergonomie.

In ceea ce priveste instalarea in masina, scaunele auto pentru copii vin cu un manual de instructiune, iar in acest fel vom fi siguri ca l-am pus asa cum trebuie.

Cel mai bine ar fi sa punem si o husa pe scaunele auto, pentru a le proteja si a ramane intr-o forma impecabila. Husa se scoate si se pune la spalat, ori de cate ori este necesar.

Este bine sa achizitionam toate accesoriile de instalare a scaunului pentru copil, deoarece un singur element lipsa poate sa scada gradul de confort si siguranta.

Concluzionand, achizitionarea unui scaun auto a devenit obligatorie, conform legislatiei din Romania. Lipsa scaunului pentru copii poate atrage cu sine sanctiuni mari, ceea ce ar putea afecta bugetul nostru. Insa cel mai important aspect este cel referitor la siguranta copilului nostru, pe parcursul calatoriilor. Sa nu uitam nici de protectia in cazul unui impact, deci scaunul auto salveaza vieti.

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *