De ce sa alegi cabinetele de cardiologie din Iasi?

Inima, la fel ca orice organ din corp, are un rol foarte important. In cazul in care activitatea acestea scade, toate functiile organismului sunt afectate.

Tinand cont de faptul ca inima este cea care pompeaza sangele care ajunge la fiecare celula din corp, alimentandu-le cu substante nutritive si oxigen, sanatatea ei este esentiala pentru orice om.

Cea mai periculoasa boala provocata de insuficienta cardiaca este infarctul miocardic. Durerea resimtita de pacient este foarte mare, asociata cu stari de confuzie, ameteli, senzatie de greata si scaderea tensiunii arteriale.

cardiologie iasiCheagurile care se formeaza la nivelul arterelor si venelor, in timp, pot impiedica circulatia sangelui si astfel se produce o necrozare a miocardului, care nu mai este irigat cu sange.

Este foarte importanta monitorizarea permanenta a inimii in cabinetele de cardiologie din Iasi pentru a preveni agravarea bolilor existente.

Predispusi la infarct miocardic sunt in special pacientii diagnosticati cu angina pectorala instabila, care poate aparea atat cand pacientul se afla in stare de efort, cat si de repaus.

Durerea apare prima data in zona inimii, dupa care se extinde in brate, umar sau chiar maxilar. Aceasta afectiune are de multe ori consecinte grave, peste 30% din pacienti isi pierd viata in urma unui infarct.

Chiar si un control de rutina poate scoate la iveala o afectiune a sistemului cardiovascular. Medicul pune intrebari despre afectiunile pacientului, despre simptomele si medicamentele pe care le-a luat recent.

Pentru prevenirea infarctului miocardic, pe langa medicatie, se recomanda scaderea consumului de lipide si grasimi, care se depun pe vase si astfel circulatia sangvina devine deficitara.

Tensiunea arteriala se monitorizeaza atat in cabinetele de cardiologie, cat si acasa, de fiecare data cand pacientul prezinta simptome.

Daca pacientul a facut un infarct miocardic, trebuie sa urmeze tot restul vietii un tratament si sa se prezinte periodic la cabinetele de cardiologie din Iasi.

Daca durerea persista mai mult de 30 de minute, se apeleaza de urgenta la cea mai apropiata unitate de specialitate. Bolnavii de diabet pot sa dezvolte un infarct fara simptome evidente, ceea ce este mult mai grav deoarece nu se iau masuri la timp, ceea ce agraveaza afectiunea.

Fumatorii sunt foarte predispusi la un infarct miocardic, chiar de la varsta de 30 de ani. Barbatii sunt mai predispusi decat femeile acestei afectiuni.

Medicul, dupa ce realizeaza toate investigatiile, poate recomanda aspirina, care fluidifica sangele, prevenind formarea de cheaguri care pot astupa un vas de sange.

Persoanele peste 50 de ani isi pierd elasticitarea vaselor sangvine, de aceea, ei trebuie sa mearga frecvent la controale, pentru preventia bolilor cardiace.

Dupa infarct, la cateva zile, se face o ecografie cardiaca prin care se observa gradul de necrozare al miocardului. Zonele care nu au fost afectate sunt hidratate cu ajutorul perfuziilor.

Concluzionand, de la primele senzatii de durere din piept, se solicita ajutor specializat din partea unui medic cardiolog, singurul in masura sa va ajute sa depasiti starile patologice.

Pentru orice boala, timpul este esential. Cu cat amanam inceperea tratamentului, cu atat efectele vor fi mai severe, iar sansele de vindecare mai mici.

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *