Noile certificari iso despre care trebuie sa stii totul!

Capacitatea de a continua operatiunile, indiferent de orice incident minor sau major devine din ce in ce mai importanta pentru intreprinderi.

Studiile arata ca doua din cinci intreprinderi care se confrunta cu un dezastru vor iesi din afaceri in termen de cinci ani de la eveniment.

V-ati gandit la anumite aspecte ale afacerii dvs., care sunt imperative pentru functionarea  sa de zi cu zi? Oamenii tai, tehnologia, stocurile si chiar si birourile dumneavoastra – ati putea continua in afaceri, daca ceva neasteptat ar fi sa se intample?

Necesitatea unui  plan de continuitate al afacerii

Un plan de continuitate al afacerii de succes evalueaza aceste elemente si va ajuta sa stabiliti un raspuns structurat astfel incat sa reduceti la minimum orice intrerupere a activitatii companiei.

Perturbarile ar putea fi la fel de mici ca un membru al personalului care are sa plece din afacere, la un esec IT, la o inundatie sau incendiu care afecteaza sediul dumneavoastra.

Orice intarzieri ar putea avea un impact negativ in relatiile cu clientii, scad increderea in cadrul acestor parteneriate, si in cele din urma ar putea duce la transformarea ei intr-un concurent.

quality-control-12Este vorba de minimizarea riscurilor acestor elemente critice si de existenta unor  procese pentru a va asigura ca veti fi din nou in afaceri cat mai curand posibil. Dar mai intai trebuie sa intelegeti care sunt aceste aspecte vitale , si sa analizati riscurile la care va expuneti.

Care sunt produsele si serviciile vitale?

Care sunt activitatile critice si resursele necesare pentru a livra aceste produse si servicii?

Care sunt riscurile pentru aceste activitati critice?

Cum veti mentine aceste activitati critice in cazul unui incident (pierderea accesului la premise, pierderea echipamentului, pierderea personalului cheie, etc.)?

Intelegerea acestor factori-cheie si avand un plan de continuitate a afacerii este o parte necesara in stabilirea unui plan cuprinzator de recuperare in caz de dezastru. Acest plan ar trebui sa includa apoi un raspuns initial, precum si o planificare pe termen mai lung.

Planificarea dvs. ar trebui sa includa planuri separate pentru scenarii diferite, o analiza a resurselor si de educatie a personalului in legatura cu  planurile actuale.

Si nu uita strategia de comunicare cu personalul atat interni, cat si externe, partile interesate mai indepartate si, daca este necesar, mass-media / social media.

Ce ar putea sa ma ajute sa gestioneze aceste riscuri?

Un sistem de management al continuitatii afacerii conduce la o mai mare competitivitate si reduce cantitatea de „timp pierdut” pe care o afacere il va avea, daca se produc evenimente neasteptate.

Dovedita a aduce beneficii de afaceri, cum ar fi o capacitate sporita de a oferi servicii clientilor in conditii nefavorabile, cresterea competentei personalului printr-un proces bine stabilit si proceduri imbunatatite, impreuna cu reducerea riscului de a pierde clienti, una din certificari iso, si anume ISO 22301 acopera cerintele pentru un sistem robust de management al continuitatii afacerii.

Obtinerea unei certificari iso cu este Managementul continuitatii afacerii ISO 22301  dovedeste partilor interesate si clientilor pe care ii ai ca firma ta are capacitatea de a continua sa functioneze in conditii nefavorabile, oferindu-le pacea sufleteasca ca sunteti un furnizor de incredere.

Ajuta la protejarea  viitorului afacerii tale si asigura-te ca exista  un control care este mentinut in permanenta. Prin implementarea unui sistem de management ISO cu o companie ca IsoTrans, activitatile de planificare si de gestionare a riscurilor fac obiectul unui audit extern la intervale regulate, care va avea rezultate benefice asupra economiei de piata.

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *