Preparate si produse traditionale Bucovina

Despre aceste preparate si produse traditionale Bucovina putem spune ca sunt foarte indragite de romanii de pretutindeni, iar acest lucru este o urmare a faptului ca sunt recunoscute pentru savoarea lor. De asemenea Bucovina este recunoscuta si pentru obiectivele turistice de aici, iar cei ce ajung pe aceste meleaguri, au ocazia sa imbine mereu bucataria cu momentele relaxante din excursie. Acesta este si motivul principal pentru care multe persoane ajung aici anual, si se bucura de ceea ce poate oferi aceasta regiune istorica. In ceea ce priveste prepararea mancarurilor de aici, de cele mai multe ori in centrul retetelor se afla carnea de pasare si de peste. Insa nu putem exclude nici carnea de porc, de vita, vanatul, sau legumele, ouala si lactatele. Bucovina este o zona recunoscuta pentru consumul de lapte si produse lactate, deoarece in mai toate retetele se regasesc si aceste ingrediente. Despre ciorbele pe care veti avea ocazia sa le consumati aici putem adauga ca se acresc cu bors, si se pot ingrosa cu oua si smantana. Despre aceste retete, mai putem adauga ca sunt vechi de sute de ani, si s-au tansmis de la o generatie la alta, pentru ca in aceste zile sa ne poata oferi posibilitatea de a ne bucura de un adevarat festin culinar. Sosurile ce tin de bucataria bucovineana sunt albe, si pot fi si colorate prin folosirea unei paste de bulion sau de boia de ardei. Dintre ingredientele folosite in acest sens, nu lipseste nici verdeata printre care putem aminti: usturoiul, ridichiile, ceapa, porum, fasole, mazare, cartofi sau varza. Totodata, o alta reteta traditionala de pe aceste meleaguri, mai poate fi si borsul cu urzici, insa ele sunt bune pentru gatit mai ales primavara, atunci cand sunt inca tinere, stevie, sfecla, macris, si toate se dreg cu oua si smantana.

Gust-de-Bucovina-0181De asemenea, printre aceste produse traditionale Bucovina mai putem aminti si dulciurile, ce se regasesc din belsug. De cele mai multe ori acestea sunt realizate din diferite tipuri de aluat, si mai apoi sunt umplute cu legume, fructe, sau branzeturi. Totodata, despre Bucovina stim cu totii ca este o patrie a manastirilor, iar in aceasta zona se pot gasi si mancaruri de post delicioase. Putem aminti carnatul de legume de la Putna, sau placinta cu ciuperci de la Dragomirna. Mai putem aminti si alte specialitati pe care un turist le poate consuma atunci cand ajunge in aceasta zona istorica, iar aici putem include pastravul afumat, sau la cobza, raciturile de porc, cartofii cu chimen, knedeli din cartofi, sau invartita si cozonacul bucovinean. Printre aceste preparate si produse traditionale Bucovina mai putem aminti si alivenci, raciturile, piftia, ciorba radauteana, borsul moldovenesc, saramura de peste, tochitura moldoveneasca, parjoalele moldovenesti, mamaliguta, sarmalele, cozonacul, pasca, placintele, etc.

Aceste preparate si produse traditionale Bucovina sunt create dupa retete foarte vechi si au ajuns pana in zilele noastre, dupa ce au fost pastrate de fiecare familie in parte, si transmise urmasilor. Calitatea mancarurilor de acest tip este una recunoscuta, mai ales daca vorbim de niste produse traditionale create fara adaosuri comerciale. Bucovina ramane un taram de poveste, cu o istorie foarte bogata, si frumoasa, iar traditia culinara nu se lasa mai prejos, iar turistii ce ajung aici au ocazia sa se rasfete la orice colt, cu preparate delicioase, atunci cand sunt in excursie. Oricum, exista si persoane care si-ar dori sa consume astfel de produse, insa nu au posibilitatea de a ajunge in aceasta zona. Si eu am facut parte din aceasta categorie, si am cautat o metoda prin care sa pot intra in posesia unor preparate traditionale din Bucovina. Am facut acest lucru pana cand am ajuns sa ii contactez pe cei de la Gust de Bucovina, si am gasit un numar de telefon de-al lor pe internet: 0722 555 009

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *