Totul despre fabrica de pungi

Chiar daca pungile din plastic ni se par a fi lucruri nesemnificative, pe care suntem obisnuiti sa le intalnim la tot pasul si pe care nu dam foarte multi bani, acestea au un rol important, iar fara ele ni s-ar parea ciudat sa caram cumparaturile in sacose din panza sau in cosuri.

In ceea ce priveste istoria pungilor, acestea au fost create in anul 1852. Prima punga din hartie (nu din plastic) a fost confectionat de Francis Woole, si tot acesta a creat si o masina automata care crea pungi. Principiile si procedeele folosita la baza construirii masinei se folosesc si astazi in fabrica de pungi de plastic. Mai apoi, Margaret Knight a creat pungile din hartie patrate, pentru ca obiectele din ele sa nu se rastoarne, dar aceasta metoda s-a dovedit a fi ineficienta, deoarece procesul de confectionare era prea mare si necesita resurse si timp prea mult.

Primele pungi din plastic au fost realizate in anul 1957 si au fost initial destinate impachetarii sandwichurilor. Ulterior, majoritatea firmelor si magazinelor au ajuns la concluzia ca pungile din plastic sunt mai eficiente decat cele din hartie, asa ca au recurs la aceasta metoda utila, eficienta si care ofera rezistenta la transport mai mare.

Astazi, intalnim pe piata mai multe tipuri de pungi din plastic: pungi din banana, plase, sacose, sau sacose maieu. Desi pretul lor nu este mare, calitatea este foarte importanta, deoarece unele dintre acestea se pot rupe inainte de a ajunge la destinatie cu cumparaturile. Atunci cand achizitionam o punga, este important sa fim atenti la calitatea acesteia pentru refolosire si pentru un transport in siguranta a obiectelor din ea.

Punga recomandata este cea care poate sustine o greutate de aproximativ 5 kilograme, in general. Fiind confectionata din folii de polietena si cu o grosime optima, aceaste ne asigura de greutatea pe care o poate sustine.

Fiind de mai multe tipuri, pungile se pot imparti in pungi biodegradabile, fiind  compuse din materii prime, ecologice, nepoluante, pungi maieu, sau pungi de tip banana.

Pungile de tip maieu le putem gasim in toate magazinele. Acestea sunt confectionate din folie de polietena HDPE sau LDPE, pot fi reciclate, nu ocupa foarte mult spatiu si au dimensiunile aproximativ de 40×60 centimetri. Pungile tip banana sunt tot din plastic, dar grosimea polietenei este mai mare, cee ace le ofera o rezistenta mai mare, de pana la 15 de kilograme si sunt destinate produselor mai mari, mai voluminoase.

De asemenea, se pot imprima si culori pe pungile din plastic, sau pot fi personalizate pe o singura fata sau pe ambele. Se pot insera si texte, detalii, iar magazinele in special imprima logo-ul firmei pentru a avea impact asupra clientilor. Aceste pungi din plastic se pot refolosi, insa majoritatea clientilor ori le uita acasa, ori le folosesc in alte scopri, ori le arunca – lucru care ii oblige sa achizitioneze o alta punga la viitoare sesiune de cumparaturi.

Fabrica de pungiva ofera produse de diferite dimensiuni si forme, culori imprimate, imagini grafice si posibilitatea de a le personaliza pentru a transmita clientilor dumneavoastra mesaje publicitare pe care sa le tine minte, in vederea unui viitoare, eventuale achzitionare de produse din magazinul respectiv.

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *