Alege o sala de aerobic Iasi

Oamenii practică sportul de mii de ani, datorită grecilor care au creat multe dintre sporturile pe care le avem astăzi. Potrivit oamenilor de ştiinţă, participarea la diverse activităţi fizice de la vârste fragede are consecinţe psihologice benefice asupra copiilor. Este important pentru părinţi să realizeze că este foarte esenţial pentru cei mici să participe la activităţi sportive încă din copilărie.

Vorbele din popor ne spun că activitățile fizice sunt bune pentru dezvoltarea copilului. Mai mult decât atât, multe dintre studiile ştiinţifice au arătat o asociere pozitivă între nivelul de activitate fizică şi gradul de sănătatea al copiilor, abilități multiple și bunăstare crescută.

Alege o sala de aerobic Iasi si bucură-te de nenumăratele avantaje pe care ți le poate oferi, plus de asta, vei avea un fizic de invidiat fără dar și poate!

aerobics-501012_960_720Beneficiile sportului pentru cei tineri sunt nenumărate. Unul dintre avantaje este că cei mici învață despre munca în echipă. Aceasta este o abilitate de viaţă pe care aproape toată lumea trebuie să o învețe la un moment dat, dar pe care copiii ar trebui să o învețe mult mai devreme, astfel încât să folosească aceste abilităţi pentru a lucra în echipă când devin elevi și, în cele din urmă, adulți. Copiii învață despre munca în echipă atunci când antrenorii lor le spun să paseze către unul dintre coechipierii lor şi prin colaborarea cu colegii lor sportivi spre un obiectiv comun de a câștiga orice competiţie care se joacă.

De asemenea, prin sport, un copil câștigă încrederea în sine atunci când sunt acordate medalii pentru competiţia câştigată și panglici personalizate pentru cei care au rezultate bune. Când un copil câştigă un joc cu coechipierii lui sau un concurs pentru un sport individual, are un sentiment de mândrie și încredere. Mândria și încrederea sunt două elemente de care adulții au nevoie atunci când încearcă să găsească un loc de muncă, iar după găsirea unuia devin două lucruri care ajută o persoană să continue să fie de succes in cadrul job-ului.

În cele din urmă, copiii învață cum să trăiască într-o lume cu o concurență sănătoasă. Toate acestea și multe altele sunt motivele pentru care părinții ar trebui să aibă în calcul înscrierea copiilor la un sport. La vârsta copilăriei şi adolescenţei sunt necesare 60 de minute de sport pe zi pentru o viaţă sănătoasă, de două ori mai mult decât în cazul adulţilor, recomandă specialiştii.

Potrivit cercetărilor, exerciţiile fizice practicate în echipe organizate au importante efecte benefice asupra stării mentale a copiilor. În primul rând, adolescenţii care participă la sporturi de echipă în mod frecvent se vor dezvolta armonios, fără a avea probleme cu greutatea. De asemenea, sportul contribuie la reducerea stărilor de insomnie sau lipsă de încredere şi le oferă adolescenţilor posibilitatea de a socializa cu cât mai multe persoane şi de a avea încredere în ceilalţi, fiind recomandat adolescenţilor timizi.

Unele dintre cele mai cunoscute sporturi la care adolescenţii se pot înscrie şi care le vor aduce satisfacţii sunt fotbalul, voleiul, baschetul, handbalul, rugby-ul, atletismul, gimnastica aerobică şi dansul.

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *