Care sunt modelele cele mai apreciate de covoare moderne?

Cand vine vorba de decorarea casei, detaliile fac diferenta dintre o camera amenajata cu stil si una terna.

Covoarele sunt piese ce se folosesc inca din cele mai vechi timpuri, atat pentru latura lor decorativa, cat si pentru cea practica.

In prezent, exista o multitudine de modele, diferentiate de material, dimensiuni sau nuante, deci avem de unde sa alegem exact ceea ce ne este pe plac.

Sa nu uitam ca exista si cateva categorii de covoare moderne ce nu se demodeaza niciodata, indiferent de trecerea timpului.

In primul rand, ne referim la cele uni, adica intr-o singura culoare, ce sunt foarte usor de asortat cu celelalte elemente de decor. Vorbim de o cromatica simpla, dar de efect, ce rezista, pe o perioada indelungata de timp, fara a-si pierde din intensitate.

Si covoarele cu imprimeuri orientale au trecut proba timpului, fiind de actualitate chiar si in societatea contemporana. De cele mai multe ori, acestea sunt fabricate dintr-o tesatura de calitate superioara, deci nu se uzeaza cu usurinta.

Tonurile vesele de galben, rosu, verde sau albastru, toate acestea se regasesc adesea pe suprafata covoarelor cu imprimeu oriental. Cu siguranta, o astfel de piesa devine punctul forte dintr-o camera, atragand atentia tuturor invitatilor nostri.

Stilul nordic, cunoscut noua si sub denumirea de stil scandinav, isi pune amprenta in domeniul de home-deco. Covoarele cu imprimeuri geometrice se bucura de o larga popularitate, in toate colturile lumii. Formele geometrice sunt stilizate si reinterpretate intr-o multitudine de variante, de care nu ne putem plictisi vreodata.

Fie ca ne mutam intr-o noua locuinta sau dorim sa o reamenajam pe cea in care stam deja, observam ca avem nevoie si de niste covoare moderne, care sa reimprospateze intregul decor.

Pentru a crea un decor cat mai primitor, care sa ne duca cu gandul la “acasa”, trebuie sa alegem un covor adecvat.

Covoarele sunt moi si pufoase, reusind sa ne induca o stare de confort, ori de cate ori pasim pe suprafata lor.

Fie ca sunt amplasate in dormitor, bucatarie, living, hol sau camera copiilor, observam cat sunt de practice.

Uneori, pardoseala este rece si ne creaza disconfort, deci in zonele pe unde trecem cel mai des, este indicat sa punem un covor.

Acesta va proteja atat pardoseala, de eventualele deteriorari, cat si picioarele noastre, de o suprafata racoroasa.

Putem sa tinem cont de paleta cromatica a elementelor de mobilier si sa alegem un covor in aceleasi nuante, dar putem sa si iesim din zona de confort si sa alegem o nuanta total diferita.

Pentru a crea un efect optic vizual de marire, se alege un covor de dimensiuni mai mici, in raport cu camera. In acest mod, se contureaza un decor aerisit si spatios, unde ne putem relaxa, cu orice ocazie.

Asadar, observam cat de utile sunt covoarele, in fiecare casa, pentru a crea o atmosfera placuta. Elementele de decor ne influenteaza si starea de spirit de zi cu zi, deci ideal ar fi sa alegem piese care sa ne induca o stare de bine si de veselie.

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *