Cu ce se ocupa o firma de contabilitate din Valcea?

Cand vine vorba de buna gestionare a unei companii, fie optam pentru angajarea unui contabil, fie pentru externalizarea serviciilor.

Externalizarea serviciilor a devenit din ce in ce mai folosita, deoarece este mai rentabil sa colaborezi cu o firma de contabilitate, decat sa ai propriul departament.

Practic, un contabil se va ocupa de tot ce tine de inregistrarea veniturilor si cheltuielilor, de calcularea impozitelor, intocmirea rapoartelor financiare externe, dar si completarea chitantelor sau a cecurilor ce sunt eliberate.

Sa nu uitam nici de faptul ca legea prevede ca orice entitate juridica sa colaboreze cu un expert contabil, pentru ca orice tranzactie sa fie inregistrata in baza de date si sa nu se fraudeze nimic.

In categoria entitatilor juridice intra SRL-uril, SA-urile, ONG-urile, PFA-urile, dar si Asociatiile de Proprietari.

In momentul in care incepem colaborarea cu o firma de contabilitate din Valcea ar trebui sa ne interesam daca aceasta este sau nu acreditata. Acest aspect este deosebit de important, pentru ca o firma ce este membra a CECCAR functioneaza in parametri optimi, oferind servicii de o calitate superioara.

Contractul de colaborare ce se semneaza inca de la inceput trebuie sa contina toate datele necesare, de la serviciile ce sunt incluse in tarif, pana la data limita in care documentele contabile sunt gata.

Fiecare firma ce isi desfasoara activitatea in domeniul contabil detine si un portofoliu de clienti. Il putem solicita, pentru a vedea daca are o experienta vasta si ofera servicii complexe.

Abia apoi vom solicita un anumit pachet de servicii, care sa fie cat mai potrivit pentru specificul companiei noastre.

Daca totul decurge conform planului, putem sa avem colaborari de lunga durata cu o firma de contabilitate din Valcea.

Expertul contabil este persoana responsabila de depunerea declaratiilor fiscale in timp util, pentru a nu aparea penalitati si alte sanctiuni.

Dupa cum bine stim, contabilul ar trebui sa aiba foarte bune abilitati de comunicare, deoarece acesta este si un consultant financiar ce ofera antreprenorului cele mai bune sfaturi pentru a avea succes.

Inca de la debutul unei companii pe piata, administrarea bugetului sau este extrem de importanta, pentru o buna dezvoltare.

Principalele categorii de contabilitate sunt: contabilitatea primara, contabilitatea de gestiune si contabilitatea financiara. Toate aceste 3 tipuri au o mare utilitate in cadrul unei companii, contribuind semnificativ la extinderea afacerii si cresterea profitului, datorita faptului ca se minimalizeaza pierderile si se reduc cheltuielile inutile.

Dupa cum bine stim, contabilitatea mai este cunoscuta si sub denumirea de arta de stapanire a afacerilor, datorita rolului pe care il are in cadrul oricarei intreprinderi.

Performanta financiara nu este deloc simplu de obtinut, mai ales in cazul in care resursele nu sunt gestionate corect. Tocmai din acest motiv, asistenta contabila se dovedeste a fi foarte utila.

Concluzionand, expertii contabili au rolul de a prelucra toate datele financiare din cadrul unei firme, inregistrandu-le mai apoi in ordine cronologica in baza de date. In acest mod, accesul la fiecare informatie este foarte simplu, mai ales in cazul in care are loc o inspectie din partea reprezentantilor legali ANAF.

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *