Cu inchirieri auto, nu mai am nevoie de masina mea

Ca sa fim sinceri, cel putin nu mai am nevoie de masina mea pentru zilele de concediu. Am ajuns la concluzia ca cel mai bine calatoresti cu masina, insa nu cu masina personala, ci cu una inchiriata. Iti voi povesti cum am ajns eu a aceasta oncluzie si de ce, de acum inainte, voi inchiria masini atunci cand vreau sa plec in vacanta.

Desi la inceput, adica acum mai bine de doi ani eram reticenta cu privire la serviciile cu masini de inchiriat, un prieten mi-a dat o idee nemaipomenita. Mi-a zis ca este mult mai usor si ca el face deja asta de ceva timp. Si cum aceste servicii sunt din ce in ce mai populare, este foarte posibil ca preturile sa tot scada de acum incolo, pentru a mai reduce din concurenta.

Imi amintesc ca mai aveam mai putin de o saptamana pana sa plec in concediu, si eram determinata sa plec cu masina personala.   

47_mercedes-bAm decis, asa intr-o doara, sa caut pe internet o firma de inchirieri auto din zona, in speranta ca voi avea un motiv bun sa refuz aceasta idee. I-am gasit pe cei de la Rentacar-Topcars de pe Soseaua Pipera nr 26, care aveau, cel putin in mediul online,  oferte de nerefuzat. Cum inca nu aveam incredere toatala in internet am decis sa le fac o vizita, fiindca firma nu era situata departe de mine. Aceasta decizie a fost cea care a „sigilat” viitorul meu pe mai departe pentru ca odata ajunsa acolo, nu stiam ce masina sa aleg.

Cert este ca o saptamana mai tarziu imi lasam masina personala in garaj si plecam la drum cu o dubita chic si foarte bine intretinuta. Destinatia mea era Portugalia, insa excursia avea sa fie toto drumul, pentru ca mergeam cu masina, si conduceam eu. Impreuna cu inca o prietena am luat Europa la … volan si sincera sa fiu, nu regret nicio clipa.

Fiind asigurata din toate punctele de vedere, am avut sansa sa ma relaxez, sa ma bucur de peisaj si sa vin acasa cu dor in suflet, pentru ca abia asteptam sa plec iar.

Este evident ca anul ce a urmat am pleat din nou, de data aceasta ne-am oprit in Franta, unde am colindat in lung si in lat, intr-o alta masina. Dubita se dovedise putin cam greu de parcat, asa ca anul urmator am ales o masina ceva mai mica, iar anul acesta am decis sa trecem Canalul Manecii si sa ajungem tocmai in Marea Britanie.

Sincer, nu m-as fi gandit vreodata ca masina de inchiriat ar putea prezenta atatea beneficii, pentru ca mi s-a parut prea scumpa. Asta pana am facut un calcul si am azut ca masina personala ar fi costat chiar mai mult. Cu tot cu asigurari, combustibil, cheltuieli neprevazute masina mea ar fi ajuns sa a coste cam inca o data cat m-a costat masina de inchiriat, asta pentru ca asigurarea a fost mult mai ieftina, iar pretul de inchiriere a acoperit si acest cost. In total a fost o cheltuiala buna, avand in vedere ca responsabilitatea mea se apropia de zero cu masina inchiriata, pe cand, daca as fi ales masina mea probabil eram si mai stresata. Astept cu drag si vara urmatoare, pentru ca destinatia va fi ceva mai estica, plecam in Turcia!

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *