Detalii despre un certificat iso 27001

Chiar daca certificarea ISO 27001 este relativ noua si presupune securitatea informatiilor, aceasta a luat amploare in ultima vreme si pe buna dreptate. Intr-o epoca in care informatiile reprezinta motorul fiecarei societati in parte, o reglementare ca aceasta este foarte apreciata de majoritatea societatilor care isi doresc sporirea sigurantei informatiilor.

Un certificat iso 27001 poate fi obtinut independent si ofera foarte multe beneficii. In primul rand, organizatiile care beneficiaza de certificarea iso 27001 pot fi audiate intr-un mod independent, ofera siguranta partenerilor, clientilor si au garantia ca fiecare informatie in parte este transmisa in siguranta.

Chiar daca acest standard se adreseaza in principiu tuturor firmelor care fac parte din domeniul IT, acesta poate certifica aproximativ toate categoriile de firme care dispun de niste informatii foarte importante.

Certificarea poate fi obtinuta destul de usor iar organizatiile care o doresc pot beneficia de ea prin rezolvarea a trei pasi foarte simpli.

Mai intai, pentru obtinerea unui certificat iso 27001 este necesara instruirea personalului. Acesta este un element cheie pentru a obtine certificatul intr-un timp foarte scurt, asa cum probabil iti doresti.

Din momentul in care acest sistem a fost implementat, poate sa fie ceruta audierea unui organism de certificare pentru a aproba sau nu acreditarea.

Daca te intrebi la ce foloseste aceasta certificare, ei bine, mai intai, aceasta certificare ofera foarte multe solutii in ceea ce priveste securitatea informatiei. Ofera diverse solutii de management, dezvoltand apoi securitatea fizica si a mediului inconjurator. Mai mult de atat, asigura si stapanirea costurilor in ceea ce priveste riscurile legate de securitate, asigurand unei conformitati in ce priveste legislatia dar si posibilitatea de a oferi clientilor o maxima siguranta in sensul acesta. Clientii pot sa primeasca in acest fel diverse informatii relevante despre tot ceea ce semnifica securitatea informatiei.

Opteaza pentru un certificat iso 27001 la un pret extrem de avantajos si de inalta calitate si beneficiaza de fiecare avantaj in parte. Vei fi surprins de toate avantajele iar organizatia ta va inflori!

Pretul unui astfel de certificat iso 27001 este extrem de avantajos pentru fiecare buzunar in parte, astfel incat sa economisesti in acelasi timp.

ISO recunoaste ca orice avans tehnologic aduce noi provocari legate de securitatea informationala. ISO 27001 ajuta fiecare organizatie in parte sa fie la curent cu procedurile cele mai noi din acest domeniu prin intermediul implementarii unor evaluari stricte ale securitatii proceselor si produselor, alaturi de mai multe proceduri de monitorizare, revizuire si apoi mentenanta.

Aplicarea unui astfel de proces presupune o activitate de selectie si de revizuire a procedurilor de securitate, in cadrul careia sunt implicate cadrele de management dar si personalul IT, ajutand in acest mod la prevenirea unor potentiale probleme. Implementarea acestui standard ISO 27001 pentru securitatea informatiilor presupune in acelasi timp si respectarea unor cerinte legale, cerinte ce implica o serie de activitati de audiere, externe si interne.

Standardul ofera o serie de elemente care ajuta activitatile de evaluare, ajutand companiile sa fie mult mai dispuse in a implementa practicile cele mai bune si atingerea obiectivelor stranse!

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *