Firma contabilitate Cluj – cum iti dezvolti firma cu ajutorul unei firme de contabilitate?

Fiecare companie are nevoie de ajutor cand este la inceput de drum. Infiintarea unei firme este privita ca fiind sfarsitul tuturor grijilor si a responsabilitatilor. Cu totii cred ca din momentul in care ti-ai creat o afacere esti cel mai norocos, ca iti poti lua liber cand doresti, ca nu raspunzi in fata nimanui, ca nu mai ai griji, ca muncesti in ritmul tau si mai ales ca sigur te-ai imbogatit.

Realitatea este insa foarte diferita de aceste preconceptii si de aceea trebuie sa stii ce este de facut. Contabilitatea firmei si modul in care aceasta este condusa trebuie sa fie printre viitoarele tale prioritati.

Poti apela la o firma de contabilitate Cluj, firma care sa fie responsabila, prompta, transparenta si alaturi de tine pentru partea financiara si nu numai.

Pentru orice societate cu personalitate juridica trebuie sa tii contabilitatea in partida dubla, adica ai nevoie de o firma de contabilitate care sa pastreze o anumita ordine in afacerile tale. Aceasta se va ocupa de lucrurile complicate despre care nu ai cunostinte, va verifica documentele si va intocmi balanta contabila. De asemenea, o firma de contabilitate este indispensabila atunci cand vine vorba de intocmirea si certificarea Bilantului contabil.

Nu ezita sa-i ceri ajutorul atunci cand nu esti sigur de corectitudinea operatiilor pe care vrei sa le intreprinzi. Este mai bine sa previi o greseala decat sa o repari.

Declaratiile fiscale

In functie de complexitatea activitatii firmei, te vei confrunta cu o serie de formulare ce trebuie completate in perfecta conformitate cu realitatea si depuse pana la un termen limita pentru a declara: impozitul pe profit sau impozitul pe venitul microintreprinderilor, situatia salariatilor, decontul de TVA, declaratia informativa 394 ce insoteste decontul de TVA etc. Si de acestea se poate ocupa firma de contabilitate, iar tu vei primi ordinele de plata pentru sumele datorate statului.

Furnizorul de servicii de contabilitate stie termenele de depunere a declaratiilor fiscale si le va respecta. Insa ar fi bine sa nu-i ingreunezi sarcina si sa-i trimiti toate documentele pe care ti le solicita in timp util. Daca tu vei intarzia si nu-i vei furniza actele in asa fel incat el sa aiba timp sa le prelucreze si sa le depuna, vei suporta amenzile aferente. Firma de contabilitate este specializata si capabila, dar nu poate face minuni daca tu nu-i vei respecta indicatiile.

Venituri si cheltuieli

O regula de baza in afaceri este sa nu supraevaluezi veniturile si sa nu subestimezi cheltuielile. Daca vrei ca afacerea ta sa fie una profitabila, calculeaza cu atentie atunci cand stabilesti planul de afaceri si pastreaza-ti doza de realism pentru ca altfel vei risca rentabilitatea firmei.

Alegerea unei firma de contabilitate nu trebuie sa se faca in functie de dimensiunea afacerii, prin raportare la costurile contractuale, tocmai pentru ca rolul ei in companie este acela de a da dimensiune afacerii. Asa ca, apeleaza fara niciun dubiu la o astfel de firma, pentru ca ai nevoie de ea mai mult decat ai crede.

Mica ta afacere se va contura frumos si se va dezvolta  cu trecerea timpului, cu perseverenta, rabdare si efort continuu, dar oricat de implicat ai fi, nimic nu te poate ajuta in aceasta latura mai bine decat o firma de contabilitate.

Prin urmare, firma de contabilitate Cluj poate fi raspunsul tuturor nedumeririlor tale legate de companie si de partea financiara a acesteia, dar si solutia tuturor problemelor legate de acest aspect.

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *