Ori de cate ori ne gandim la seminee, ne vine in minte o atmosfera de vis, unde ne putem relaxa, departe de agitatia marilor orase.
Semineele sunt dispozitive de incalzire ce se bucura de apreciere, chiar si in societatea contemporana.
Sa nu uitam ca aceste sisteme au un rol multiplu, atat practic, cat si estetic, tocmai de aceea se afla in topul preferintelor noastre.
Cu un design clasic si elegant, un semineu transforma complet intreaga atmosfera din spatiul in care este amplasat, ducandu-ne cu gandul la sarbatorile de iarna si dandu-ne o stare cat mai buna.
Indiferent de locul in care sunt montate, semineele Suceava creaza un ambient cat se poate de placut si din punct de vedere termic.
Criterii de diferentiere a semineelor
Daca in trecut semineele functionau exclusiv pe baza de lemne, odata cu trecerea timpului, lucrurile au evoluat.
In prezent, exista mai multe categorii de seminee, diferentiate, in primul rand, de combustibilul folosit in procesul de generare a caldurii.
Astfel, vorbim despre seminee electrice, seminee ce functioneaza pe baza de bioetanol sau gaz si seminee pe lemne.
Desi semineul clasic da un plus de farmec locuintei noastre, prezinta si cateva inconveniente, spre exmplu, trebuie sa ne aprovizionam in permanenta cu lemne uscate, care sa se aprinda si sa arda cu usurinta.
Semineele electrice reprezinta o varianta de luat in calcul, pentru ca sunt foarte usor de folosit. Tot ce avem de facut este sa conectam dispozitivul la o sursa de curent si sa apasam pe butonul de pornire.
Ba mai mult, modelele electrice nu trebuie sa fie curatate dupa fiecare utilizare, comparativ cu cele pe baza de lemn.
Principiul de functionare al semineelor este relativ simplu, ele acumuleaza caldura, ca mai apoi sa o radieze in incapere.
Cum alegem semineul potrivit pentru locuinta noastra?
In primul rand, va trebui sa ne intereseze puterea termica a semineelor Suceava, pentru a fi siguri ca acestea se pliaza necesitatilor noastre.
Semineul poate incalzi o singura camera sau mai multe, daca este conectat la o retea de calorifere sau la un sistem de incalzire prin pardoseala.
Inainte de a face o achizitie, va trebui sa calculam dimensiunea spatiului ce necesita a fi incalzit in sezonul rece.
Mai apoi, trebuie sa avem in vedere si frecventa cu care vom utiliza semineul, daca il vom folosi zilnic sau ocazional. Pentru utilizarea zilnica, vom avea nevoie de un semineu cu un focar cat mai rezistent, care sa nu se deterioreze cu usurinta.
In cazul in care utilizam mai rar semineul, atunci ne putem gandi mai mult la latura estetica a acestuia, optand pentru un model cat mai inedit, ce va fi piesa de rezistenta a oricarei incaperi.
Asadar, avand in vedere toate aceste aspecte, observam ca semineele sunt dispozitive cu un istoric indelungat, dar care au ramas in topul preferintelor, chiar si in societatea moderna. Ba mai mult, au fost adaptate la cerintele din ziua de azi, pentru a fi mult mai usor de utilizat si a avea un randament termic cat mai mare.