Alegerea locului de munca potrivit

Timpul petrecut la locul de munca este aproximativ jumatate dintr-o zi obisnuita, de aceea  este esential sa se aleaga un loc de munca potrivit, in care persoana respectiva sa se simta bine. Cautarea unui job este intotdeauna un proces lung si dificil deoarece asteptarea apelului pentru a fi chemat la un interviu sau primirea raspunsului de la interviu sunt perioade de timp care iti dau emotii si te tin in suspans.

Cand iti cauti un loc de munca, chiar si un loc de munca in videochat, trebuie sa stii ca pentru a gasi un loc de munca pe placul tau nu trebuie sa trimiti CV-ul tuturor firmelor despre care auzi ca ar cauta un om, ci doar celor care ofera un post potrivit cu aptitudinile tale.

jobAnalizeaza cu atentie criteriile de selectie si ce sarcini vei avea de indeplinit. Trebuie sa fii sigur ca poti executa fiecare sarcina, ca ai aptitudinile necesare pentru a le indeplini cu succes. Pentru a fi sigur ca alegi ce trebuie este esential sa fii atent la urmatoarele aspecte:

  1. Fii atent la elemente de jargon sau clisee

Este important sa citesti cu atentie anuntul de angajare. Fiecare cuvant poate ascunde un aspect sau element important pentru tine. Orice gluma sau expresie de jargon poate trada o anumita atmosfera de lucru sau un lucru pe care va trebui sa il faci desi nu este trecut in fisa postului. O analiza a textului te va ajuta mult sa intelegi ce fel de post este acela la care vrei sa aplici. Cand anuntul pare scris de un copil de clasa a IIIa sau contine aceleasi informatii ca la alt anunt, este clar ca nu merita sa iti irosesti talentele in acea firma care clar nu pune accent pe calitate.

  1. Cerinte clare sau nu

Sunt cerintele destul de clare? Ai inteles ce fel de post este si ce vei fi nevoit sa faci in acea pozitie? Daca nu este clar, totul fiind scris vag cat sa nu intelegi despre ce este vorba, sigur vei fi nevoit sa muncesti mai mult decat ti se spune sau chiar vei avea de realizat cu totul alte sarcini decat cele scrise acolo. Un angajator serios iti va spune de la inceput ce ai de facut si nu iti va introduce sarcini noi pentru acelasi salariu. Un loc de munca in videochat sau in oricare alt domeniu trebuie sa expuna explicit sarcinile de indeplinit.

  1. Ce aptitudini ai de oferit?

Stii de la inceput ce ai de oferit sau care iti sunt cele mai importante calitati? Inainte de a aplica la un anunt trebuie sa iti faci o idee clara despre ce ai de oferit si apoi sa analizezi daca te potrivesti postului. Daca ce oferi tu nu se regaseste in cerintele candidatului ideal, fii sigur ca aplicatia ta va fi trimisa in cosul de gunoi. Nu iti pierde timpul aplicand in posturi pentru care nu ai nicio aptitudine deoarece nu vei fi selectat si iti faci sperante degeaba.

  1. Ai inteles responsabilitatile postului?

Un anunt in care responsabilitatile sunt voalate are ceva de ascuns si mai bine nu aplici. Un anunt de la o firma serioasa spune pas cu pas ce ai de facut in fiecare zi pentru a informa corect si complet candidatii. Analizand responsabilitatile in comparatie cu aptitudinile si experienta ta iti poti da seama daca iti va placea postul, daca te vezi facand acel lucru sau daca este potrivit pentru tine acel post. Nu aplica orbeste la orice, ci doar la posturile unde ce ai tu de oferit se coreleaza perfect cu ce cer ei de la un viitor angajat.

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *