Ce presupune tehnica de chirurgie dentara din Iasi?

Chirurgia dentara este una dintre ramurile cele mai utilizate ale stomatologiei. Extractiile dentare se realizeaza doar cand dintele nu mai poate fi tratat.

Chirurgia dentara este un domeniu foarte vast si include mai multe tipuri de operatiuni precum eliminarea chisturilor de la nivelul maxilarului, repozitionarea dintilor care inca nu au erupt, incizie pentru eliminarea unui abces din cavitatea bucala, suturi si reparatii ale fracturilor maxilare grave.

Pentru ca pacientii sa nu resimta dureri, sunt utilizate anestezice de foarte buna calitate. Pe langa extractiile simple se efectueaza si tratamente privind chirurgia plastica gingivala.

Un dinte se extrage doar cand nu poate fi plombat si prezinta riscul aparitiei unei infectii in intreaga cavitate bucala.

Rezectia apicala este o tehnica a chirurgiei dentare care presupune inlaturarea unei infectii aflate la baza dintelui. Se inlatura tesutul inflamat dupa care se aplica un tratament.

Tot mai multe persoane solicita servicii de extractie a maselelor de minte. Acestea sunt pozitionate ultimele pe arcada ceea ce favorizeaza aparitia cariilor. In cazul extractiei, nu se vor resimti dificultati de mestecare si nu vor fi afectati dintii invecinati.

stomatolog iasiInainte de orice operatie de extractie se realizeaza o radiografie dentara pentru a fi observata pozitia dintelui si gradul de deteriorare.

Tehnica de chirurgie dentara din Iasi este aplicata doar de catre chirurgii din stomatologie cu specializare in acest domeniu.

Instrumentele folosite sunt sterilizate conform normelor prevazute de Uniunea Europeana iar operatiile nu prezinta riscuri.

In functie de situatie, se pot preleva probe de tesut pentru realizarea unei biopsii. In cazul accidentelor de la nivelul maxilarului, se va restaura fractura de la nivelul fetei.

Chiuretajul tesutului patogen de la radacina dintelui se numeste chiuretaj periapical si se realizeaza cand se doreste tratarea unui dinte si evitarea extractiei.

Sunt utilizate instrumente de marire pentru a observa fiecare detaliu si pentru a se realiza suturi precise care sa se vindece foarte usor.

Chirurgia dentara din Iasi include si proceduri prin care se corecteaza articulatiile maxilarului, pentru un proces de masticatie cat mai optim si fara dureri.

In cazul in care dintii neerupti provoaca dureri gingivale, se apeleaza adesea la operatii de descoperire.

Chirurgia dentara are atat un rol functional, cat si unul estetic. Se urmareste si evolutia post operatorie pentru a vedea daca operatia a fost realizata cu succes.

Tot la chirurgie dentara se integreaza si operatia de implant dentar, prin care se introduce in os un surub din titan ce va sustine ulterior o coroana dentara.

Un rol important il au si indicatiile postoperatorii. In cazul administrarii de antibiotice nu se consuma alcool, nu se clateste gura 12 ore de la operatie si nu se mananca alimente tari. Dupa o saptamana, se revine la un control pentru a se indeparta firele.

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *