Ce probleme pot sa apara la termopane

Aceste evenimente pot fi  uneori destul de socante, termopanele explodează cel mai adesea  intre sfarsitul lunii octombrie, si inceputul lunii februarie, dar mai ales la sfarsitul lunii decembrie – mijloc  de luna ianuarie.

Ruperea efectiva a unei ferestre termopan apare adesea din cauza stresului termic:

Ambele panouri de geamuri termopan sunt sigilate prin inductie termica ceea ce inseamna ca acest lucru poate fi cauzat de aceleasi conditii.

roof-8857In panoul exterior stresul termic este cauzat de radiatiile solare (caldura de la Soare) care se incadreaza in unitatea de geam termopan atunci cand aerul exterior este rece. Geamurile sigilate de termopan situate pe partea de sud experimenteaza stresul lor termic maxim in timpul iernii. Geamurile colorate sigilate (în special cu rosu) sunt mai predispuse, din cauza radiatiei solare la incalzirea unei zonei localizate, si mai mult decat ar fi cu sticla transparenta. In  timp de vreme rece si in absenta Soarelui, panoul exterior al ferestrei sigilate cu geamuri duble, atat pe margine cat și centru, este relativ rece. Cand acest panou rece este brusc scaldat in lumina soarelui, temperature pe portiunea centrala a panoului este ridicata, dar la margine, fiind umbrit de lumina directa a soarelui, sticla trece printr-o crestere a temperaturii mult mai mica, care produce stres termic. O lumina colorata, o perdea de interior sau o jaluzea, va reflecta lumina soarelui si  va produce mai multa absorbtie de caldura in panoul exterior.

Cauza principala a unui panou interior al unui geam dublu sigilat este la fel ca o rupere de panou exterior, numai ca invers, din cauza diferentei dintre temperatura aerului interior-exterior care se resimte pe unitate, provocand mai multa presiune pe panou decat poate lua rezistenta la tractiune. Cracarea termica a panoului interior al unei unitati sigilate de termopan este de obicei, asociata cu o temperatura foarte scazuta in aer. Perdelele de interior sau jaluzelele nu ar trebui sa fie montate in  lateral unei ferestre si sub încalzirea radiatorului, ci mai degraba sa existe destul spatiu intre radiator si fereastra, pentru a permite un schimb de aer intre camera si spatiul din spatele cortinei. Mentinerea unei temperaturi relativ medii a camerei, mai degraba decat cicluri temporizate de incalzire in cazul in care camera se raceste ar putea reduce riscul de spargere din cauza stresului termic pe panouri interioare.

In concluzie:

De obicei nu este unul, ci mai degraba este o combinatie dintre factorii de mai sus care determina o unitate sigilata sa faca implozie. Daca aveti o problema recurenta cu geamurile termopane care fac implozie atunci as sugera

(1)  sa va interesați daca producatorul geamului sigilat întelege ce deviere  a redus deshidratarea, si daca  mai pot folosi fereastra, sau daca sunt de parere ca ar trebui sa o inlocuiasca,

(2) luati in  considerare inlocuirea unul strat de  sticla groasa, sau e valabil acest lucru pentru ambele geamuri din sticla

(3) Ganditi-va la ciclurile de incalzire a camerei,

(4) Cat de aproape principale perdelele sunt de fereastră, si daca aerul poate circula in spatele lor.

Este bine sa ai un tenician pe spee dial, in special pe timp de iarna. Eu ii am pe cei de la Windowsolution, dar sincer, sper sa nu am nevoie sa ii sun la 0734 60 80 28, pentru ca eu urmez pasii de mai sus pentru a evita astfel de situatii.

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *