Condens si tamplarie pvc

Am luat de curand parte la o conferinta legata de o tehnologie noua pentru geamurile termopane si m-am gandit ca ar fi bine sa va povestesc si voua cateva lucruri interesante pe care le-am auzit. De altfel, nu de mult am cumparat un apartament in care au fost instalat ferestre cu tamplarie pvc in urma cu patru ani si vroiam si eu ceva informatii utile. Apartamentul meu este încalzit si exista un radiator sub fereastra din dormitor. Am incercat perdele aliniate și acum pur si simplu sunt orbitoare, dar nimic nu oprește condensarea din interiorul ferestrelor, baltirii pe praguri si scurgerea in jos pereti in diminetile reci. Evident efectul acestui condens este neplacut dar si periculos, avand in vedere ca, necontrolat, se poate transforma in mucegai. Acesta poate pune viata copilulul meu in pericol, si prefer sa nu risc asa cev.

rulou_aplicatFerestrele sunt inca in garantie, dar instalatorii ferestre nu sunt de ajutor, la toate. Ai soluții?

  1. Condensarea nu este cauzata de ferestrele cu tamplarie pvc. Tratamentul pentru condensare este ventilatia (pentru a te elibera de aer la exterior purtător de umiditate) si incalzirea (pentru a ridica mai sus suprafețele temperatura de condensare). Agatarea perdelelor groase in fata unei ferestre va mentine, de fapt, aerul rece aproape de sticla si creste riscul de condensare.

Deschide fereastra de baie sau foloseste ventilatorul atunci cand esti la dus. Pastrati usa de la baie inchisa in permanenta, pentru a preveni vaporii de apa din dusuri care circula in jurul apartamentului. Utilizaeaza o hota (ventilare directa la exterior), atunci cand gatesti – fiecare litru de gaz ars produce cinci litri de vapori de apa.

In cele din urma, fiecare casa ar putea beneficia de utilizarea unui dezumidificator. Foloseste-l pe nivelul, „economic”, setat tot timpul, dar porneste-l cand o sarcina mai mare de umiditate este introdusa in casa.

Am aflat ca si ventilatia si incalzirea sunt destul de importante pentru ca lipsa uneia dintre ele duce de asemenea la condens, si nu doar in interiorul geamului, dar si in interiorul casei. Ventilatia aeriseste iar sistemelede incalzire incalzesc aerul pentru a mentine o temperature constanta in casa.

Sistemele neventilate nu sunt, in general recomandabile daca ai o buna presiune de alimentare (cel puțin 1,5 bari) care intra in proprietatea printr-o conducta de alimentare cu 22mm. Cilindrul necesita, de asemenea un test anual si intreținere de catre un inginer de service.

In cazul in care casa ta are un sistem de apa calda existent alimentat de un rezervor cu apa rece, atunci eu nu pot vedea nici un avantaj in a scoate acestui lucru si inlocuirea acestuia cu un sistem sub presiune neventilat. In cazul in care scopul principal este de a obtine un dus puternic, apoi o pompa de dus electrica este o optiune mai ieftina si mai usoara.

Am aflat toate aceste informatii, dar si mai multe de la Termopane, de pe Valea Cascadelor din Sectorul 6. Dupa ce am ajuns acasa am si sunat la numarul lor de telefon 0729 31 91 41 sa chem meseriasii sa vada, punctual, ce pot sa face eu la mine acasa pentru a impiedica condensul.

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *