Cum alegem cele mai potrivite ferestre pentru mansarda?

Mansarda este acel loc din casa unde putem crea o oaza de relaxare, unde sa ne petrecem timpul liber savurand o ceasca de cafea si privind peisajul de pe fereastra.

Pe langa realizarea unui spatiu de relaxare, putem si sa ii dam acestei camere si o utilitate practica. Spre exemplu, la mansarda putem amenaja un dormitor sau chiar o baie.

Inainte de a ne gandi la achizitionarea ferestrelor potrivite, ar trebui sa tinem cont de cativa factori importanti. Mai exact, suprafata ocupata de acestea ar trebui sa fie de cel putin 10% din dimensiunea camerei, pentru a avea suficienta lumina.

Lipsa luminii naturale poate provoca aparitia unor afectiuni, spre exemplu, putem sa ne confruntam cu carente de vitamina D. De aceea, o camera luminoasa este perfecta si pentru sanatate.

In prezent, exista o gama foarte variata de modele de ferestre pentru mansarda, deci putem gasi exact ce cautam.

Fereastra de mansarda care are bara de operare aflata in partea de sus se poate inchide si deschide cu usurinta, deci este un model practic.

Fereastra de mansarda prevazuta cu bara de operare aflata in partea de jos ne ofera posibilitatea sa deschidem fereastra spre exterior, deci vom avea parte de o imagine panoramica de vis.

Tehnologia moderna si-a pus amprenta si asupra ferestrelor, care au devenit din ce in ce mai performante. Mai exact, au aparut modele ce sunt prevazute cu o tableta de control tactil, deci noi le vom putea inchide si deschide doar apasand pe acestea. Ba mai mult, si rulourile exterioare functioneaza pe acelasi mecanism.

O alta categorie inovativa este reprezentata de ferestrele ce sunt concepute in asa fel incat sa poata reduce zgomotele provocate de ploaie cu pana la 50%. In acest fel, nu trebuie sa ne mai facem griji ca vremea de afara ne strica somnul.

Intrebarea care ne vine des in minte in ceea ce priveste ferestrele pentru mansarda este referitoare la numarul lor. Ei bine, nu trebuie sa ne limitam la una singura, deoarece fiind vorba despre o mansarda, avem nevoie de o priveliste generoasa spre imprejurimi. O camera cu multa lumina naturala este ideala pentru relaxare alaturi de cei dragi sau doar noi, citind cartea favorita.

Daca inainte spatiul de la mansarda era folosit doar pentru depozitarea unor lucruri, in prezent se valorifica din ce in ce mai mult. Aceasta poate fi transformata intr-o camera de locuit, deci trebuie amenajata corespunzator.

Principalele criterii de alegere ale ferestrelor sunt: inaltimea la care aceasta va fi montata, panta acoperisurilor, tipul invelitorii, precum si felul in care va fi folosita mansarda(dormitor, baie,etc).

Concluzionand, fereastra este un element indispensabil fiecarui spatiu, fie ca vorbim de case sau chiar spatii industriale. Lumina naturala ofera oricarei camere un aer proaspat si creaza o atmosfera calda, iar noi ne putem bucura de razele solare provenite de afara. In ceea ce priveste mansarda, aceasta este un loc ideal unde sa stam atunci cand suntem acasa, deoarece este o camera ferita de agitatia din casa, unde ne putem odihni si ne recapatam energia.

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *