Cum sa stii ca un display Samsung S5 are pret corect?

In articolul trecut vorbeam despre faptul ca exista mai multe tipuri de displayuri pe piata telefoanelor mobile. De data aceasta trecem mai departe, pentru ca atunci cand va trebui sa cumperi (in acel caz nefericit in care ai reusit sa spargi un display de Samsung S5) un display, sa stii ca au gasit un display de Samsung S5la pretul corect. Mergem asadar mai departe, luand povestirea de unde am lasat-o mai devreme.

AMOLED

AMOLED inseamna Active Matrix Organic Light-Emitting Diode. In timp ce acest lucru poate suna complicat de fapt, nu este. Am intalnit deja matricea activain tehnologia LCD TFT, si OLED este pur si simplu un termen pentru o alta tehnologie de afisare cu film subtire.

OLED este un material organic care, la fel cum sugereazasi numele, emite lumina atunci cand un curent este trecut prin el. Spre deosebire de panourile LCD, care sunt iluminate din spate, ecranele OLED sunt „intotdeauna off”, cu exceptia cazului în pixelii individuali sunt electrificati.

Acest lucru inseamna ca ecranele OLED au negru mult mai pur si consuma mai putina energie atunci cand culorile negru sau mai intunecate sunt afisate pe ecran. Cu toate acestea, temele de culoare deschisa pe ecrane AMOLED folosesc in mod considerabil mai multa energie decat un LCD utilizand aceeasi tema. Ecranele OLED sunt, de asemenea, mai scumpe decat LCD.

Deoarece pixelii negri sunt „off”, intr-un ecran OLED, rapoartele de contrast sunt, de asemenea, mai mari decat la ecranele LCD. display-urile AMOLED au o rata de refresh foarte rapida, dar pe de alta parte nu sunt la fel de vizibile in lumina directa a soarelui ca iluminare de LCD-uri. Arderea ecranului si degradarea diodei (deoarece acestea sunt organice) sunt alti factori de luat in considerare.

Pe latura pozitiva, ecranele AMOLED pot fi mai subtiri decat LCD-urile (deoarece acestea nu necesitaun strat luminat din spate), iar acestea pot fi facute flexibile. Acesta este motivul pentru care am vazut Samsung flexibil display AMOLED de pe Galaxy S6 Edge si LG, folosind un OLED din plastic (P-OLED) pe G Flex 2.

Diferenta dintre AMOLED si Super AMOLED

Super AMOLED este numele de brand dat de Samsung pentru gama de display-uri de smartphone-uri superioare, care, la fel ca LCD-urile IPS, sunt imbunanatiri de la reteta de baza AMOLED. Super ecranul AMOLED reduce grosimea ecranului prin integrarea stratului de raspuns tactil cu afisare.

Super AMOLED reactioneaza la lumina soarelui mai bine decat ecranele AMOLED si sunt, de asemenea, mai bune cu privire la consumul de energie. Dupa cum sugereazasi numele, Super AMOLED este pur si simplu o versiune mai buna a AMOLED.

Retine asadar ca daca vei avea nevoie de undisplay Samsung S5 la pret bun, va trebui sa cauti versiunea originala cu ecarn AMOLED.

Retina

Retina este un alt termen de marketing, de data aceasta de la Apple. Un ecran Retina nu este definit de nici o caracteristica speciala, alta decat ca se presupune ca rezolutia este suficient de buna ca ochiul uman sa nu poate percepe pixelii de la o distanță normala de vizualizare.

Evident aceasta masuratoare se modificain functie de marimea si rezolutia ecranului. Apple a popularizat conceptul Retina cu iPhone 4, care a avut o rezolutie de 960 x 640 pixeli pe un ecran IPS LCD de 3,5 inci, rezultand în 330 de pixeli pe inch patrat (ppi).

Avand in vedere un ecran QHD de 5,5 inch are 534 ppi, puteti vedea ca nu toata lumea este de acord ca nu exista nici un punct mai sus de 330 ppi. La mijlocul anului 2014, Samsung Galaxy S5 LTE-A livrat cu un masiv 577 ppi si, asa cum s-a mentionat mai sus, Z5 Premium are 806 ppi.

Contrar credintei lui Steve Jobs in legea imuabili a Retina, Apple, a capitulat in cele din urma la o densitate a pixelilor. 6 Plus iPhone, Apple primul ecran mare iPhone, rezoluția de afisare la Full HD, astfel incat ecranul sau de 5,5 inci are o densitate a pixelilor de 401 ppi. Cauta la My Online Store optiunile ideale, sunand la 0742.051.848.

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *