De ce sa alegi un cantar de precizie?

Cantarul de precizie este utilizat foarte mult in domeniile tehnice, rezultatele au doua zecimale, precizia fiind caracteristica de baza a acestuia.

Dupa ce se aseaza produsul, perioada de stabilizare este foarte mica, de doar doua secunde, dupa care apar rezultatele.

Rezultatele se pot afisa in mai multe moduri, in functie de optiunea pe care o alegeti. Se pot exprima in procente, grame sau bucati.

Tastatura este protejata de o folie, pentru a nu se deteriora. Carcasa realizata din metal protejeaza componentele interioare, asigurand functionarea optima a intregului sistem de cantarire.

In cazul cantarelor de precizie cu o singura zecimala, apare o functie suplimentara,de protectie impotriva umezelii.

Exista si unele accesorii suplimentare pentru cantarul de precizie, mai ales in cazul in care se foloseste in comert. Se pot adauga imprimante standard, role de hartie, suporturi si huse de protectie.

Cantarul este prevazut din fabricatie cu unele aplicatii standard, precum calibrarea interna si externa.

Datele se transfera, in unele cazuri, pe pc, pentru a fi stocate intr-o baza de date. Exista atat o cantitate minima care poate fi cantarita, cat si o cantitate maxima. Aceste valori trebuie respectate, deoarece daca sunt depasite, pot duce la dereglarea cantarului.

Cantarele de precizie au un meniu simplu, prin care puteti accesa cu usurinta orice functie. Acestea se pot utiliza la temperaturi intre 0 si 40 de grade.

In cazul cantarelor de precizie mai performante, poate exista si un display secundar. Pe acesta se afiseaza gradul de incarcare al cantarului, pentru a vedea ce greutate se mai poate adauga.

La final, se face totalizarea cantitatii. Picioarele balantei ofera un plus de stabilitate, indiferent de suprafata.

250-balante-analitice-seria-as-x2Se poate reseta software-ul, in cazul in care apar unele erori. Ecranul tactil este foarte usor de accesat.

Precizia este de 0,1. Cantarul de precizie poate fi prevazut cu functie antifurt, se poate seta o parola.

Inainte de a fi pus spre vanzare, un cantar este verificat metrologic, de catre firma producatoare.

Cantarele de precizie pot reda rezultate chiar si in conditii de mediu nefavorabile, deoarece sunt prevazute cu o aplicatie de filtrare.

Acestea pot determina si densitatea masei cantarite, fiind foarte eficiente. Capacitatile cantarelor difera in functie de model.

Calibrarea automata este un detaliu foarte important, deoarece nu mai necesita adaugarea unor mese externe de calibru.

In momentul in care se efectueaza cantarirea, pe display apar mesaje care ghideaza persoana.

Cantarele de precizie au meniul tradus in mai multe limbi, deci poate fi folosit in majoritatea tarilor.

Suportul de metal asigura precizia cantarelor, deoarece acestea devin fixe. Rezistenta in timp este un criteriu foarte important in alegerea cantarelor, fiind o investitie rentabila.

Concluzionand, cantarele de precizie sunt aparate cu rol foarte important in orice intreprindere. Datorita preciziei foarte mari, se determina masa exacta si in cazul celor mai mici cantitati.

Avand in vedere dezvoltarea foarte rapida a economiei, cantarele ocupa un loc tot mai important, datorita performantelor de care dau dovada. Acestea sunt eficiente, avand un grad de precizie maxima. Aparatele de cantarit sunt necesare in foarte multe domenii.

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *