Mai mult timp pentru mine

Avand 4 copii si un serviciu solicitant, nici nu-mi mai aduc aminte decand nu am mai avut ceva timp numai pentru mine. Sa nu mai spun ca nu m-am mai uitat la un film cap-coada de doi sau trei ani, iar de cand i-am nascut pe cei doi gemeni, adica, de 12 ani, am incetat sa mai fac ce-mi placea o data sa fac, spre exemplu am o pasiune pentru a picta, si cat de mult iubesc asta, nu am mai facut asta de ani intregi, sau iarna imi placea foarte mult sa patinez, stiam sa fac tot felul de scheme si acrobatii.

1193876_175E trist ca nu mai putem avea timpul necesar pentru a ne acorda, noua mamicilor, momente in care putem face ce vrem, sa ne putem relaxa si sa facem ce ne pasioneaza. Acum serviciul ne ocupa, sau cel putin mie imi mananca mai mult de jumatate din zi, iar cand ajung acasa sunt franta de oboseala insa trebuie sa fac mancare, sa fac curatenie si strang dupa cei mai mici, sa fac temele cu ei, iar seara sa le mai si citesc povestile de inainte de culcare celor doi micuti. Bine, recunosc cate odata ma mai salveaza sotul meu, si mai are el grija si le da de mancare copiilor, sau mai strange el dupa ei, insa nici el nu poate face asta, cu toate ca lucreaza de acasa, nu poate face asta non-stop.

Cand eram copil, daca ma intreba cineva ce vreau sa fiu cand o sa fiu mare, raspundeam ca vreau sa fiu mama si inca este “slujba” mea de vis, doar ca este incredibil de obositor si nu ramane timp pentru nimic altceva. Insa nu copii sunt cei care fura energia si vlaga din noi, desi cateodata mai fac si ei asta, ci faptul ca pe langa slujba si copii, mai vin si treburile casei, mancarea si curatenia. Trebuie sa te asiguri ca familia ta are ce manca urmatoarea zi, pana vii de la servici sau trenbuie sa fii sigura ca au pachetele pentru scoala si respectiv gradinita. Este epuizant.

Un alt aspect este curatenia, niciodata nu mi-a placut si cred ca nimanui nu-I place sa aiba mizerie sau dezordine in casa, insa eu nu pot suporta aceasta idee, am un fel de manie a curateniei pe care sunt sigura ca multe femei o au. Fac tot posibilul sa ma asigur ca este curatenie bec in casa, insa cu cei doi copii mici, unul de 6 ani si celalat de 4 ani, este cam greu sa tin pasul. Insa in legatura cu acest lucru, sotul meu sa gandit sa ma ajute, stiind ca sunt o maniaca a curateniei, mi-a facut intr-o zi o surpriza spunandu-mi ca a luat legatura cu o firma de curatenie, pe nume Cribo Clean, cu sediul la adresa Str. Avrig, nr. 56, sector 2, Bucuresti, surprinzator de aproape de cartierul in care locuim noi si ca a angajato sa aiba grija de curatenia casei noastre, cu cheltuielile suportate de el bineinteles. Nu puteti s ava imaginati cat de bine a fost sa aud asta.

Acum am mai mult timp pentru mine, dar si pentru copii, chiar am inceput sa ma joc mai mult cu ei, ba chiar am de gand sa ma apuc de pictat si de ce nu, la iarna ma voi urca din nou pe patine, impreuna cu copii, bineinteles.

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *