Tot ce trebuie sa stii despre consultanta in recrutarea de personal

Sa incepi propria afacere este visul oricarui pusti din tara noastra. Conditiile de viata grele si precare ne imbie sa visam la momentul cand vom munci pentru propria noastra familie, in propria noastra firma. Omul este cea mai importanta resursa pe care un antreprenor o poate folosi in afacerea sa in cautarea succesului si culmilor profitului. Atunci cand un om este motivat de ceea ce primeste va munci incercand sa dea cel mai bun randament si sa aiba cele mai bune rezultate.

Atunci cand cauti personal pentru firma ta exista o serie de pasi pe care trebuie sa ii respecti pentru a gasi cele mai potrivite persoane, dar mai ales trebuie sa stii care etapa are cea mai importanta valoare si care iti aduce cele mai bune rezultate. Astfel recrutarea personalului devine cea mai importanta parte din intregul procesul de aducere a unui nou personal in firma.

Trebuie sa stii ca pentru cele mai bune rezultate o sa ai nevoie de consultanta in recrutarea de personal. Cautand oameni specializati care sa iti aduca in firma cei mai competenti oameni, vei avea cele mai bune rezultate, vei alege oamenii care se vor potrivi afacerii tale. Inainte de oameni calificati sau oameni cu experienta, trebuie sa cauti oameni empatici, sociabili care sa stie sa colaboreze, sa isi accepte greselile, sa fie dispusi sa invete si sa prinda experienta, vechime in firma, oameni care sa se dedice muncii si care sa ramana in firma o perioada indelungata.

recrutareSpre deosebire de persoana de HR care le face pe toate, firmele specializate in consultanta in recrutarea de personal sunt formate din si cu oameni pasionati de domeniul resurselor umane, oameni care au cunostinte vaste in domeniu si care profeseaza oferind cele mai bune servicii pe care le pot oferi. Exista legi care trebuie respectate, codul muncii se modifica destul de des. Exista tipare si tipologii de documente care trebuie respectate si folosite chiar si la eliberarea unei simple adeverinte. O multime de reguli nerespectate pot duce la pierderea unor sume enorme de bani sau chiar la inchiderea firmei. Sursele de venit ale unor oameni sunt in joc, dar si sursa de venit a antreprenorului.

Recrutarea de personal este cea mai importanta etapa a aducerii de nou personal deoarece daca aceasta etapa nu este realizata in mod corespunzator anuntul de angajare nu va ajunge la persoana potrivita si va fi ales un viitor angajat mediocru care va oferi performante mediocre. Intreg procesul de recrutare este influentat de prima etapa.

Atunci cand iti alegi firma de consultanta in recrutarea de personal trebuie sa ai in vedere cativa factori decisivi:

  1. Reputatia – incearca sa sapi cat mai mult sa afli despre ei.
  2. Recomandarile – prieteni, familie, ei iti vor da cele mai bune sfaturi.
  3. Fosti clienti – daca unele companii gigant au apelat la ei, este clar ca sunt buni.
  4. Pretul – pretul ar trebui sa fie ultima problema atunci cand cauti calitate.

Cauta cat mai multe informatii despre firmele de consultanta si vei gasi cea mai buna optiunea pentru tine si pentru afacerea ta!

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *