De cate tipuri pot fi scaunele pentru terasa Horeca?

Daca dispunem de un spatiu generos in fata sau un spatele casei noastre, putem amenaja un loc foarte frumos, unde sa ne relaxam in aer liber.

Pentru amenajarea terasei, scaunele sunt importante, deoarece aici petrecem adesea timp cu familia sau prietenii, iar fiecare trebuie sa aiba locul sau unde sa stea cat mai confortabil.

Unul dintre criteriile de alegere a scaunelor este, bineinteles, materialul. Sa nu uitam ca scaunele sunt lasate in permanenta afara, deci trebuie sa fie rezistente la fluctuatiile de temperatura sau umiditate. Asadar, putem alege scaune din rattan, metal sau chiar lemn, daca acesta este in prealabil lacuit.

IMG_6381-600x745-1Dimensiunea scaunelor poate varia de la 30×30 cm, pana la 170×170, totul depinde de spatiul de care dispunem si de preferinte.

Daca vorbim de tipurile de scaune pentru terasa Horeca, acestea sunt foarte diverse. Daca ne dorim un scaun clasic, cu spatar si manere, este bine de  stiut ca acest model se fabrica din mai multe tipuri de materiale, iar noi il putem alege pe cel pe care il consideram mai potrivit.

Scaunul cu spatar si manere este indicat si pentru copii, oferindu-le siguranta si confort.

Pentru terasa pot fi achizitionate si scaunele tip sezlong, fiind potrivite pentru odihna in aer curat. In ele putem sa citim o carte, sa dormim sau sa ne bucuram de razele soarelui. Si acest tip de scaun poate fi realizat fie din lemn sau metal, captusit cu material textil.

Sa nu uitam ca scaunele tip sezlong sunt recomandate pentru spatiile mai mari, deoarece pot ocupa mai mult loc.

Cand ne gandim la terase, ne gandim adesea si la balansoare. Acestea au rolul de a crea o atmosfera foarte placuta, ducandu-ne cu gandul la copilarie si implicit, la relaxare. In prezent, balansoarele pot avea un singur loc, sau mai multe, pana la 3-4.

Taburetul este unul dintre cele mai simple modele de scaune pentru terasa Horeca. Taburetii se pot grupa in jurul unei mese, dar pot fi raspanditi si prin gradina. Modelul acesta de scaun are dimensiuni mici, deci se depoziteaza cu usurinta, fiind foarte practic.

Un model de scaun la moda este scaunul tip cuib, realizat dintr-o impletitura de rattan sau fibre sintetice. Sa nu uitam ca acesta este foarte frumos, insa are nevoie de o intretinere periodica.

In ceea ce priveste nuantele, multe persoane achizitioneaza scaune in nuante neutre, cum ar fi bejul sau maro inchis. Putem insa sa alegem si culori cat mai vii, pentru a crea o nota de dinamism pe terasa.

Putem opta pentru un set de scaune, care sa fie la fel, insa nu este exclus nici sa alegem modele diferite. Totul tine de preferintele noastre.

Concluzionand, cel mai bine este sa ne informam cu privire la avantajele si dezavantajele fiecarui tip de scaun, pentru a cumpara ceea ce este mai calitativ pentru terasa. Ne mai desparte putin timp pana cand ne vom bucura de timpul petrecut afara, de aceea, acum este momentul potrivit sa ne gandim cum sa o decoram, pentru a crea un cadru de poveste.

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *